Aangepast zoeken

donderdag 6 oktober 2016

Inbreker na korte achtervolging aangehouden in Rijswijk

Rijswijk - Een bewoner van de Pasgeldlaan kwam op woensdag 5 oktober rond 21.30 uur thuis en trof tot zijn schrik een inbreker in zijn woning aan. Na een korte achtervolging werd de inbreker door agenten aangehouden.

De inbreker had vermoedelijk de achterdeur van de woning opengebroken. De bewoner probeerde de inbreker nog te pakken, maar hij wist te ontkomen. De politie zocht de omgeving af met behulp van politiehonden en een helikopter. De verdachte zou mogelijk via een weiland en sloot zijn gevlucht. Op aanwijzing van de meldkamer werd een afzetting gecreëerd en na ongeveer een half uur werd een 29-jarige verdachte uit Den Haag aangehouden. De politie doet onderzoek naar de inbraak en vraagt getuigen zich te melden.

Oproep getuigen

Heeft u op woensdagavond 5 oktober rond 21.30 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Pasgeldlaan, of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van mogelijk andere daders? Neemt u dan contact op met de recherche in Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Woninginbraken

De politie ziet een woninginbraak als een ‘high impact crime’ en zet daarom hoog in op het aanhouden van woninginbrekers. Ziet u iets verdachts rond woningen of vertrouwt u iets niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws