Aangepast zoeken

zaterdag 29 oktober 2016

Inbreker aangehouden na achtervolging in Den Haag

Den Haag - Politieagenten hielden zaterdag 29 oktober om 02.15 uur in een weiland in Halfweg een man aan die kort daarvoor had ingebroken in een woning aan de Roggeveenstraat.

Agenten kregen een melding dat in een woning in de Roggeveenstraat meerdere mannen hadden ingebroken. De verdachten bedreigden de bewoonster en namen enkele persoonlijke eigendommen waaronder de autosleutels van het slachtoffer weg. Een van de verdachte vluchtte na de inbraak weg in de auto van de bewoonster. Politieagenten die een onderzoek instelden zagen de auto op de snelweg A4 rijden in de richting van Amsterdam. Meerdere politieauto’s achtervolgden de gestolen auto met daarin een verdachte. Agenten probeerden met hun surveillance voertuigen de gestolen auto in te sluiten. Tijdens deze acties botste de verdachte meerdere keren tegen de politieauto’s aan. 

Aanhouding

Op de A200, ter hoogte van de afrit Halfweg/Zwanenburg  verloor de verdachte de macht over het stuur en botste tegen een ANWB bord aan. Onmiddellijk verliet de bestuurder het voertuig en vluchtte een weiland in. In het weiland ter hoogte van de Haarlemmerstraatweg hielden agenten de verdachte, een 19-jarige Amsterdammer, aan. De recherche onderzoekt de inbraak en zoekt getuigen.

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van deze inbraak of heeft u andere informatie die voor de recherche van belang is? Bel dan met de recherche van politiebureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met M (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws