Aangepast zoeken

zaterdag 22 oktober 2016

Groots onderhoudsproject woningen Woondekken en Rodebuurt Zoetermeer

Woningcorporatie De Goede Woning vindt het belangrijk dat zij kwalitatief goede woningen heeft, zodat haar bewoners zich thuis kunnen voelen. Daarom voert de corporatie regelmatig onderhoudsprojecten uit. In 2017 zijn de 407 woningen op de Woondekken en de Rodebuurt in de Zoetermeerse wijk Buytenwegh aan de beurt. Bij alle woningen worden de kozijnen, deuren, ramen en dakvensters vervangen.

Selectie aannemerDe corporatie heeft TBI-Onderneming ERA Contour geselecteerd om het onderhoud uit te voeren. Op 19 oktober is de overeenkomst van aanneming getekend door Ed Pannebakker (directeur De Goede Woning) en Bianca Seekles (directievoorzitter ERA Contour). De Goede Woning had een vijftal bouwbedrijven gevraagd zich te presenteren. ERA Contour had de beste beoordeling van het panel, bestaande uit het wijkteam van deze complexen en het team planmatig onderhoud van De Goede Woning.

Omvangrijke klusHet is een omvangrijk onderhoudsproject. In totaal gaat het om 407 woningen die De Goede Woning bezit in de Zoetermeerse wijk Buytenwegh: 141 op de Woondekken en 2266 woningen in de Rodebuurt. Bij alle woningen worden de kozijnen, deuren, ramen en dakvensters vervangen. ERA Contour start naar verwachting maart 2017 met de uitvoering. Het is de bedoeling dat het project in het eerste kwartaal van 2019 afgerond is.

Impact voor bewonersNiet alleen voor De Goede Woning en ERA Contour is dit een grootschalig project, het heeft ook veel impact voor de bewoners. De werkzaamheden vinden plaats bewoonde staat en dit betekent overlast. De Goede Woning en ERA Contour gaan er uiteraard alles aan doen om de overlast tot een minimum te beperken.

AsbestDe woningen zijn in 1978 opgeleverd. In die periode was het nog heel normaal om asbesthoudende materialen te gebruiken in de bouw. Asbest is vanaf 1983 vrijwel niet meer toegepast en sinds 1 juli 1993 (nagenoeg) verboden. De Goede Woning heeft een uitgebreid onderzoek gedaan en in kaart gebracht waar in de woningen asbest zit. Deze materialen worden door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws