Aangepast zoeken

dinsdag 25 oktober 2016

Goede zorg is grondrecht

AD-columnist Hugo Borst lanceerde gisteravond in De Wereld Draait Door zijn manifest voor betere zorg, waarin hij in tien punten uitlegt hoe we volgens hem veel beter voor bewoners in zorginstellingen kunnen zorgen. Het manifest volgt op een open brief aan staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) over de ouderenzorg in Nederland. Een stortvloed aan reacties was het gevolg, onder andere van de staatssecretaris zelf, maar ook van andere politici, cliënten en familieleden.

Het kan beter in de zorg

Ook ANBO ziet dat het beter kan in de langdurige zorg. Vooral de regeldruk - ingegeven door extreme risicomijding door toezichthouders - en de lage tarieven voor personeel maken dat er niet altijd de juiste keuzes gemaakt kunnen worden. Juist die kwetsbare laatste levensfase vereist liefdevolle zorg en aandacht. Dat zou een grondrecht moeten zijn. Dat is een verantwoordelijkheid van ons allen en daarom is het belangrijk dat de politiek de handen ineen slaan. Daarom steunt ANBO het manifest.

Lees meer:

Naar aanleiding van zijn ervaringen met zijn moeder, waar Borst een feuilleton over schrijft in het AD, maar ook door berichten van anderen, verbreedt Hugo Borst zijn oproep, naar betere zorg voor kwetsbare bewoners van zorginstellingen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws