Aangepast zoeken

donderdag 6 oktober 2016

Eerste jongerenplek met DJ-functionaliteit en wifi in Den Haag

Den Haag heeft de primeur met de eerste DJ-jongerenplek met gratis wifi die door KPN in de DJ-tafel is geïntegreerd. Den Haag brengt hier verandering in een jongerenplek die zich richt op wat jeugd echt bezighoudt; namelijk muziek, internet en de mobiele telefoon.

Door een telefoon op de draaitafel te leggen, wordt muziek versterkt en kan eigen muziek gemixt worden. Klassiek met hiphop of Bach met Justin Bieber, het is allemaal mogelijk. Jongeren kunnen hun eigen mix maken en hun muzikale creativiteit de vrije loop laten gaan. Zonder geluidsoverlast voor buurtbewoners, want het maximale volume is namelijk begrensd en 's avonds staat de DJ-tafel uit.

Jongerenambassadeurs in de wijk Mariahoeve hadden aangegeven dat zij graag een plek wilden hebben waar zij bezig konden zijn met muziek en het liefst met gratis wifi. Vanuit dat idee is de gemeente in gesprek gegaan met KPN en leverancier van speelproducten Yalp. De Yalp Fono DJ-tafel is uitgevoerd met straatmeubilair van Grijsen.

De DJ-tafel bestaat al even, maar het is voor het eerst dat er ook wifi geïntegreerd is. Met deze openbare KPN WiFi-HotSpot kan de jeugd onbeperkt draadloos internetten én streamen zij eenvoudig hun muziek om te mixen op de DJ-tafel.

Wethouder Ingrid van Engelshoven: "De jeugd groeit op met smartphones, tablets en social media. Wifi is voor deze groep bijna een eerste levensbehoefte geworden".

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws