Aangepast zoeken

woensdag 19 oktober 2016

Drie aanhoudingen na melding poging woninginbraak Gouda

Gouda - De politie heeft dinsdag 18 oktober om 21.20 uur drie mannen aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Wethouder Venteweg.

De politie kreeg om 21.10 uur de melding dat drie personen bij de woning probeerden in te breken. Een getuige zag drie personen bij de woning wegrennen en is ze gevolgd in de richting van de fietstunnel bij Goverwelle. Daar bleven ze stilstaan tot ze de getuige opmerkten en er weer vandoor gingen. De politie was echter al gealarmeerd en had signalementen van de verdachten. Met meerdere agenten werd in de omgeving gezocht en op de Molenmeesterslag werden de drie verdachten gezien en aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Gouda, een 23-jarige uit Benthuizen en een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie heeft ondermeer gereedschap en handschoenen in beslag genomen voor verder onderzoek.

1-1-2, daar pak je ook daders mee

Als u getuige bent van vernieling, inbraak of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. ‘1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.’

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws