Aangepast zoeken

maandag 24 oktober 2016

Broers op inbrekerspad in Delft

Delft - Politieagenten hielden maandagochtend 24 oktober twee broers aan die op inbrekerspad waren. Agenten hielden de eerste verdachte om 04.00 uur aan tijdens een poging woninginbraak op de Oude Delft. De tweede verdachte werd 05.30 uur door agenten aangehouden na een poging inbraak in een supermarkt aan de Papsouwselaan.

Een getuige belde even voor 04.00 uur 112 toen hij zag dat een man probeerde in te breken in een woning aan de Oude Delft. Agenten die een onderzoek instelden zagen een man wegrennen en hielden de verdachte na een korte achtervolging aan. Politieagenten troffen bij de 29-jarige Delftenaar enkele goederen aan die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De recherche onderzoekt de poging tot woninginbraak. 

Broer

Anderhalf uur na de melding van poging woninginbraak liep een getuige het politiebureau binnen en vertelde dat er vermoedelijk werd ingebroken in een supermarkt op de Papsouwselaan. De getuige zag dat twee mannen vermoedelijk met een slijptol het slot van de toegangsdeur probeerden te vernielen. Agenten die een onderzoek instelden zagen twee mannen hard wegrennen. In de omgeving hielden agenten een 16-jarige Delftenaar aan. Aan het bureau bleek de 16-jarige een broer van de 29-jarige verdachte die door agenten werd aangehouden op de Oude Delft. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws