Aangepast zoeken

zaterdag 29 oktober 2016

Achttien vuurwapens van straat door fouilleeracties in Rotterdam

Rotterdam - Preventief fouilleren in Rotterdam leidde vorig jaar tot de in beslagname van meer vuurwapens dan het jaar ervoor.
foto van vuurwapen
De politie haalde achttien vuurwapens van straat. Dat is beduidend meer dan het jaar ervoor. Toen haalde de politie zeven vuurwapens van straat. In totaal werden 180 wapens aangetroffen, zoals messen en slag- of steekwapens. Dat is minder dan het jaar ervoor toen er 228 wapens werden aangetroffen.  

Preventief fouilleren

Preventief fouilleren blijft een belangrijk instrument dat wordt ingezet om wapengerelateerde incidenten in de kiem te smoren. De gemeente Rotterdam wees vijf gebieden aan als veiligheidsrisicogebied. Dit betrof delen van de gebieden Charlois, Feijenoord, IJsselmonde, het Centrum en Delfshaven.
wapem
Enkele wapens die bij preventief fouilleeracties in beslag werden genomen.

Politiechef Frank Paauw

"Geconcludeerd kan worden dat de toename van het aantal preventief fouilleeracties leidde tot een gemiddeld lager aantal aangetroffen wapens per actie, wat de preventieve werking van het instrument nog altijd onderschrijft. De politie zet het middel zeer zorgvuldig en weloverwogen in. Preventief fouilleren blijft dan ook een belangrijk instrument dat wordt ingezet om wapen gerelateerde incidenten te beteugelen in gebieden waar dat nodig is. Recentelijk leidde een preventief fouilleeractie tot de inbeslagname van een aantal automatische wapens, forse geldsommen en andere goederen zoals dure horloges.” 
De hele rapportage over het preventief fouilleren is hier te lezen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws