Aangepast zoeken

donderdag 27 oktober 2016

Aanhouding veroordeelde door EVA-team politie Den Haag

Den Haag - Politieagenten van het EVA-team hielden woensdag 26 oktober op de Zilverstraat in Den Haag een man aan die nog een groot bedrag aan schadevergoeding moest betalen.


De 56-jarige man uit Den Haag werd in 2015 door de rechtbank van Den Haag veroordeeld voor een taakstraf en een schadevergoedingsmaatregel, vanwege verduistering bij een Vereniging van Eigenaren in de regio. Na het uitvoeren van de opgelegde taakstraf verzuimde hij de schadevergoeding van bijna 35.000 euro te voldoen en werd er als dwangmiddel 170 dagen gevangenisstraf opgelegd.

EVA-team

Het EVA-Team (Executie Vonnissen Afgestraften) kreeg het verzoek om de man op te sporen en hem bij het niet kunnen betalen van de schadevergoeding aan te houden. Dit speciale politieteam richt zich op veroordeelden die nog een straf uit moeten zitten. Het team kijkt vooral naar de ‘grote vissen’, gesignaleerden die vermoedelijk hun geld verdienen in de criminaliteit.

Aanhouding

Op woensdagochtend 11.00 uur wist het EVA-Team de man te traceren terwijl hij aan het werk was bij een bedrijf aan de Zilverstraat.

De man kon de schadevergoeding niet betalen en werd door het team aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau van Politie. Hem wacht nu een gevangenisstraf van 170 dagen. De schadevergoeding blijft staan, ook als hij zijn straf heeft uitgezeten.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws