Aangepast zoeken

maandag 17 oktober 2016

Aanhouding na beroving in Zoetermeer

Zoetermeer - Een 15-jarige jongen uit Zoetermeer werd 14 oktober om 21.00 uur onder bedreiging van een vuurwapen, in een woning aan de Scott Joplinrode beroofd van zijn geld en mobiele telefoon. Op 16 oktober hield het Flexteam van Zoetermeer een 18-jarige man uit Zoetermeer als verdachte van deze beroving aan.
Het 15-jarig slachtoffer liep op vrijdagavond in het winkelcentrum Buytenwegh met twee jongens, waarvan hij alleen de voornamen wist. Een van de jongens stelde voor om in de woning van een vriend te gaan chillen. De drie liepen daar naar toe. Onderweg zag het slachtoffer dat de verdachte een vuurwapen bij zich droeg. In de woning werd het slachtoffer bedreigd met een vuurwapen en moest hij zijn telefoon en geld afgeven.

Het slachtoffer deed aangifte en op grond van het signalement en onderzoek naar de telefoon kon zondagavond een 18-jarige man uit Zoetermeer worden aangehouden. Bij de doorzoeking in deze woning werd een vuurwapen, een steekwapen en de mobiele telefoon van de aangever aangetroffen.

Voorgeleiding

De verdachte werd na zijn aanhouding ingesloten op het politiebureau en wordt daar nader gehoord. Hij wordt woensdag 19 oktober voorgeleid aan een rechter-commissaris die een besluit zal nemen over de voorlopige hechtenis van de verdachte. 

Flexteam

Het Flexteam Zoetermeer wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams in het district, in dit geval team Pijnacker-Nootdorp, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Zoetermeer en de (districts-) recherche met onder andere gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals: drugsoverlast, woninginbraken en berovingen. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws