Aangepast zoeken

dinsdag 20 september 2016

Zoetermeerse wethouder Vugs lanceert Samen Schatkaart bij opening Kom Erbij-Festival

Wethouder Isabelle Vugs lanceert op donderdag 22 september de Samen Schatkaart, een nieuw middel voor mensen die uit hun isolement willen komen. Zij doet dit tijdens de officiële opening van het Kom Erbij-Festival in Zoetermeer.

Het Kom Erbij-Festival is de naam die ook gebruikt wordt voor de Week tegen Eenzaamheid waar Zoetermeer al een paar jaar aan meedoet. Ook dit jaar hebben enkele organisaties, verenigd in het Open Platform tegen Eenzaamheid Zoetermeer (OPEZ), weer een gevarieerd programma samengesteld voor deze week. Ook na deze week zijn er veel activiteiten waar Zoetermeerders aan deel kunnen nemen. De gemeente is vertegenwoordigd in het platform.

Wethouder Isabelle Vugs vindt het belangrijk dat de gemeente zich actief bezighoudt met het tegen gaan van eenzaamheid. 'Ik vind dat je als gemeente moet doen wat je kunt. Wij hebben de zorg voor de gezondheid en het welzijn van bewoners in ons takenpakket. En daar hoort wat mij betreft ook het zoveel mogelijk terugdringen van eenzaamheid bij. Eenzaamheid kan veel invloed hebben; een jongere kan bijvoorbeeld zo eenzaam zijn dat hij niet meer naar school gaat en dan een voortijdige schoolverlater is. Dan komt die jongere op een andere manier bij de gemeente terecht. Ik ben dat echter liever voor, zodat die jongere gewoon naar school blijft gaan en zich niet meer zo alleen voelt', aldus de wethouder.

De officiële opening van het Kom Erbij-Festival is op donderdag 22 september in het CKC aan de Leidsewallen 80. De feestelijke bijeenkomst begint om 15.00 uur en duurt tot circa 16.30 uur.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws