Aangepast zoeken

maandag 26 september 2016

Zoetermeer Jazz Night 2016


Aan het einde van de Jazz maand september kon Zoetermeer weer genieten van de afsluiting van deze maand met de Zoetermeer Jazz Night 2016.
De Jazz promotor Gerhard ten Hoopen heeft daarvoor dit jaar gekozen voor een grotere locatie. Voorheen werd de Jazz Night altijd gehouden in Hotel en restaurant de Sniep, maar deze locatie is wat te klein geworden voor dit zeer snel groeiende evenement.
En wat voor een locatie! Partycentrum Dekker kon het herbergen. Nog maar net. Dekker aan de Scheglaan 12 in Zoetermeer had 3 grote zalen ter beschikking, waar verspreid over de gehele avond, tussen 19.30 en 02.00 uur,  11 optredens  gehouden konden worden. In een prachtige ambiance was de line up zodanig geprogrammeerd dat de artiesten, mede dankzij het ‘P.A. team licht en geluid’, in een vloeiende overgang konden optreden en het publiek van nagenoeg alle optredens kon genieten.

Nabij de entree klonken de heerlijke geluiden al in de verte van Trompetiste Jackei T.  En wat is niet mooier, wanneer je de autodeur open doet en je verwelkomd wordt door haar jazzy muziek bij de entree.
De avond is bezocht door ruim 1200 bezoekers! Niet verwonderlijk, gezien het hoge gehalte aan topartiesten! Voorbij de ingang kon men al meteen genieten van Belle Epoque (Jonge musici- Erasmus college) met hun Franse chansons.
Om 19.30 uur werd de Jazz Night geopend door Wethouder Robin Paalvast, waarna de bekende presentator Bert van Leeuwen Denise Jannah & The Windmill Bigband aankondigde. In de andere zalen gingen de ‘Electrophonics’ (jump jive – Blues) en Raquel ( winnaar van de Jazz Award 2016) van start. Een spetterende start met swingende optredens , die het publiek niet snel zal vergeten!

Verspreid over de avond kon het publiek genieten van zinderend optreden van Jared Grant (bekend van The Voice of Holland 2015), Soulful, Vera Marijt, het Fascinating Jazz Quartet met special guests Machael Varekamp en Graziëlle Hunsel met haar gouden stemgeluid), Anke Angel Prevoo, Charlotte Karlsted en niemand anders dan Gare du Nord (Red Light Jazz).
En dat daarnaast aan alles was gedacht en tot in de puntjes was verzorgd bleek wel. Op elke locatie kon men wat te drinken halen en in de gang was een gelegenheid, om een bitterganituur of een belegd broodje te kopen.
Ietwat uitgelopen en dus verlaat, kwam daar dan toch de afterparty waar iedereen op heeft gewacht. Onze eigen Candy Dulfer en haar Jazzband. Jazzy, saxy en sexy liet zij haar publiek genieten van dat, wat sax is en zoals je de saxofoon bespeelt. Een show, waar meer dan 800 jazzliefhebbers voor zijn gebleven. Tot in de kleine uurtjes. En dat was het waard! Chapeau aan Gerhard, de medewerkers, technici en alle artiesten. We zijn nu al benieuwd wat ‘Sweet Lake Jazz’ 2017 voor ons in petto heeft !

Tekst en foto’s: Jerrold Mallee
NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws