Aangepast zoeken

vrijdag 9 september 2016

Vrouw slachtoffer babbeltruc in Delft

Delft - Een neppolitieagent nam donderdag 8 september om 14.00 uur uit een woning van een 93-jarige Delftse aan de Fransen van de Puttestraat enkele persoonlijke eigendommen weg. De recherche onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.
Het slachtoffer opende de woning nadat er bij haar werd aangebeld. Een man die zei dat hij van de politie was wist de woning binnen te komen en doorzocht de woning. De nepagent controleerde in de woning de sloten op deuren en ramen en vroeg waar de vrouw haar pinpas en andere eigendommen had opgeborgen. Nadat het de man gelukt was deze goederen weg te nemen verliet hij de woning. De recherche onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

Babbeltrucs

De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen, maar iedereen loopt kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Laat nooit onbekende bezoekers uw huis binnen en sluit uw deur als u iets voor deze bezoeker moet pakken. Geef daarnaast nooit uw pincode af. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie op 0900-8844.
(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws