Aangepast zoeken

vrijdag 9 september 2016

Vluchtende veroordeelde aangehouden in Leiden

Leiden - Een speciaal team van de politie in Den Haag hield woensdag 7 september in Leiden, samen met agenten van team Leiden-Noord, een 35-jarige man aan die nog een celstraf van 181 dagen open had staan.
luchtplaats gevangenis
De man was veroordeeld voor een diefstal met geweld en kreeg daarvoor een gevangenisstraf van 960 dagen. Hij verzuimde zich echter te melden bij de penitentiaire instelling om de resterende straf van 181 dagen uit te zitten.

Het EVA-team wist de man te traceren in een woning in de Merenwijk. Op het moment dat de agenten de woning betraden om hem aan te houden, ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging, waarbij het team hulp kreeg van agenten van team Leiden-Noord, kon de man in de kraag worden gevat. Hij zal alsnog zijn resterende straf uit moeten zitten.

Het EVA-team
Het zogenoemde EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) richt zich op veroordeelden die nog een straf uit moeten zitten. Het team kijkt vooral naar de ‘grote vissen’, gesignaleerden die vermoedelijk hun geld verdienen in de criminaliteit.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws