Aangepast zoeken

woensdag 14 september 2016

Vijf verdachten aangehouden voor straatroof Voorburg

Voorburg - De politie hield woensdag 14 september vijf verdachten aan voor een straatroof in het park aan de Von Geusaustraat. Het slachtoffer, een 19-jarige man uit Tilburg, werd onder bedreiging van een vuurwapen van zijn telefoon beroofd.

Rond 1:00 uur liep het slachtoffer langs een café op de Stationsweg in Den Haag, daar sprak hij  met twee mannen en twee vrouwen die net uit het café kwamen. Uiteindelijk liep hij door en zag hij na enige tijd het groepje van vier personen weer. Er ontstond wederom een gesprek en vervolgens trokken ze drie kwartier met elkaar op, waarbij ze onder andere samen op een buitenbankje in Den Haag zaten. Daarna liepen ze met elkaar Voorburg in en kwamen ze om 3.00 uur aan in het park, gelegen tussen de Von Geusaustraat en de Van Lodensteinstraat.

Vuurwapen

In het park werd hij door de vier personen gesommeerd te zitten op een bankje. Hier werd hij onder dreiging van een vuurwapen gedwongen zijn geld en telefoon af te staan. De verdachten liepen daarna door, waarna het slachtoffer hen op afstand volgde. Vervolgens zag hij de vier verdachten een woning in de Von Geusaustraat binnengaan en alarmeerde hij de politie.

Aanhoudingen

De politie hield in de woning vijf verdachten aan, twee vrouwen (19 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en 22 jaar uit Rotterdam) en drie mannen, waarvan twee van 24 jaar uit Den Haag en Dordrecht en een 25 jaar uit Voorburg. De betrokkenheid van de vijfde verdachte wordt nader onderzocht.

Heeft u informatie?

De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien van dit incident of heeft u iets anders te melden over dit voorval, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of het online meldformulier. Wilt u anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000 of via hun online meldformulier.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws