Aangepast zoeken

dinsdag 13 september 2016

Verbeter je gezondheid met Helende Meditatiecursus in Zoetermeer

Vanaf maandag 26 september a.s. geeft de ervaren meditatieleraar en levenscoach Rob van der Niet een speciale meditatiecursus in Zoetermeer voor mensen die kampen met een ziekte, aandoening, handicap of een ander gezondheidsprobleem. Beginners en gevorderden, iedereen is welkom!

Voordelen van meditatie
Het is bekend dat meditatie talrijke voordelen biedt voor je algehele welbevinden. Je komt tot rust, dichter bij je kern, waardoor je wat meer afstand kunt nemen van de zorgen en beslommeringen die een haperende gezondheid vaak oplevert. Bovendien leer je ook onder lastige omstandigheden je kalmte te bewaren, zodat je bijvoorbeeld met meer rust je behandelingen in gaat.

Immuunsysteem versterken
Maar ook je fysieke gezondheid gaat ervan vooruit: je ademhaling wordt rustig en coherent, je hartslag wordt regelmatig, je bloeddruk daalt – allemaal factoren die je immuunsysteem versterken, waardoor het zelfgenezende vermogen van je lichaam zijn werk beter kan doen.

Én je krijgt vaak opvallende inzichten; soms zelfs de oplossing voor een probleem waarover je al weken aan het tobben was. Dat komt doordat je op eenander bewustzijnsniveau verkeert tijdens meditatie, waar andere hulpbronnen tot je beschikking staan.

Zelf ervaren
De cursus Helende Meditatie telt 6 lessen, telkens met 2 weken ertussen. Docent Rob van der Niet van praktijk Equilibre (‘evenwicht’) laat de deelnemers kennismaken met uiteenlopende meditatietechnieken, zodat ze zelf kunnen ervaren welke het beste bij hen past. Er wordt gewerkt met geleide meditaties, maar ook met stiltemeditaties. En het goede nieuws is: iedereen kan het leren!

Bovendien kan iedereen meedoen, want je hoeft niet in lotushouding op een kussentje te gaan zitten; er zijn ook gewone stoelen voorhanden en dat werkt net zo goed. En wil je liever liggen: ook dat is mogelijk.

Praktische informatie
De tweewekelijkse bijeenkomsten starten op maandag 26 september en vinden plaats bij praktijk Gobert, Ierlandlaan 2 in Zoetermeer (RR 3 en 4 halte Centrum West). Ze beginnen om 20.00 uur. De gehele cursus kost € 85,-.
Meer informatie en aanmelden: www.stukkenbeter.nl/cursussen, tel. (06) 30 27 14 34.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws