Aangepast zoeken

dinsdag 13 september 2016

Twee Leidenaren aangehouden wegens auto-inbraak

Leiden - De politie heeft twee Leidenaren van 24 en 25 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een auto op de Rijndijk. Agenten hielden de eerste verdachte zondag 11 september kort na de melding aan. De tweede verdachte, de man van 24 jaar, wist die nacht nog te ontkomen. Hij werd herkend en is later alsnog aangehouden.

Een melder belde zondag 11 september om 5.40 uur de politie dat twee mannen ingebraken in een auto op de Rijndijk. Een van de mannen zou met een zaklamp in de auto schijnen. De melder gaf de signalementen van de verdachten door en er was ook een scooter gezien. De mannen waren kort daarna op de scooter weggereden richting de Haagse Schouwweg.

Agenten zochten in de omgeving naar de verdachten. Op de Robijnstraat bij een hofje troffen zij de verdachten aan. Een agent hoorde daar eerst gefluister. De agent liep stilletjes richting de stem en zag op een gegeven moment bij een flat een man met een helm staan. De man fluisterde nog steeds en had de agent nog niet gezien. In het donker ontwaarde de agent nog een tweede persoon en liep rustig op ze af. Geschrokken keerden zij zich om toen de agent ze aansprak. De 24-jarige verdachte zette het direct op een lopen, terwijl de andere bleef staan en werd aangehouden. De agent had echter de vluchtende verdachte al herkend. Hij werd alsnog de volgende dag aangehouden.

Meer aangiftes

Agenten namen hun scooter in beslag evenals een tas die vol met goederen zat. De goederen zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. De politie heeft tot nu toe vijf aangiftes binnen van inbraken in auto’s. Drie op de Rijndijk, één op de De Sitterlaan en één op de Magda de Haasstraat. De politie onderzoekt of de verdachten hiervoor verantwoordelijk zijn.

1-1-2, daar pak je ook daders mee

Als u getuige bent van vernieling, inbraak of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. ‘1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.’
(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws