Aangepast zoeken

donderdag 29 september 2016

Trendzetter DSW verhoogt zorgpremie met bijna 10 euro per maand

Zorgverzekeraar DSW heeft bekendgemaakt dat hij de premie voor de basisverzekering met €9,25 per maand verhoogt. DSW is - traditiegetrouw - de eerste zorgverzekeraar die de premiestijging bekendmaakt. Bij de presentatie van de begroting op Prinsjesdag ging het Kabinet nog uit van een gemiddelde stijging van €3,50. Zorgverzekeraars gaven toen aan dat minister Schippers er dan wel op rekent dat verzekeraars flink op hun reserves interen, wat nog maar de vraag is.

Eerst afwachten

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “Niet enkel is DSW meestal de eerste die de premiestijging bekendmaakt; meestal zijn ze ook redelijk trendsettend voor andere verzekeraars. Als dat klopt dan kloppen de koopkrachtplaatjes van het kabinet nu al niet meer. Het kan zijn dat minister Schippers zichzelf heeft rijk gerekend op de reserves van de zorgverzekeraars en het is maar zeer de vraag of dat realistische berekeningen zijn geweest.” Zorgverzekeraars hebben tot 19 november om hun premie bekend te maken. "Eerst afwachten dus."

ANBO helpt bij overstappen


“Ik kan me goed voorstellen dat mensen de laatste maanden van het jaar gaan overwegen over te stappen van zorgverzekeraar”, voorspelt Den Haan. “Tot 31 december kan de zorgverzekering worden opgezegd, en tot 1 februari kan er een nieuwe verzekering worden afgesloten. Gelukkig biedt ANBO samen met SUCSEZ hulp bij deze overweging. Zo staan vanaf 20 november de nieuwe polissen weer in onze zorgvergelijker, en kunnen mensen 24 uur per dag terecht bij onze Zorgadvieslijn: (0182) 30 45 00.” ANBO blijft de ontwikkelingen rondom zorgverzekeringen op de voet volgen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws