Aangepast zoeken

maandag 26 september 2016

Recalcitrante verdachte verwondt agente in Den Haag

Den Haag - Een 31-jarige Hagenaar die zich vrijdagavond 24 september lastig gedroeg op de Doubletstraat, verzette zich bij zijn aanhouding zodanig dat hij één van de agenten verwondde.

Surveillerende agenten kregen omstreeks 22.15 uur de melding dat er zich in één van de kamers op de Doubletstraat een lastige klant bevond. Ter plaatse weigerde de man de vertrekken, hoewel volgens de dame die hij bezocht de tijd erop zat. Ook op vorderingen van de agenten om zich te verwijderen en de legitimeren, reageerde de Hagenaar niet. Daarop wilden zij de man aanhouden, maar deze begon zich direct hevig te verzetten door om zich heen te slaan en te schoppen. Na een lange worsteling lukte het de agenten de man onder controle te brengen en geboeid en wel achterin de politieauto te zetten.

Een van de agenten was dermate hard door de man geschopt, dat zij  gewond raakte aan haar elleboog en zich in het ziekenhuis onder doktersbehandeling moest stellen. Daar kreeg zij het advies voorlopig haar arm in een mitella te dragen. Zij deed aangifte tegen de verdachte.

Geweld tegen politieambtenaren

De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.
(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws