Aangepast zoeken

woensdag 14 september 2016

Politie zoekt tips over woningoverval Loosduinenstraat Zoetermeer

Een 57 jarige bewoner van de Loosduinenstraat in Zoetermeer heeft een eigen verhuisbedrijf en stond op vrijdag 11 maart op het punt om naar zijn werk te gaan toen hij plotseling werd overmeesterd door twee mannen. Het mondde uit in een gewelddadige woningoverval. De vermoedelijke vluchtauto werd korte tijd later brandend teruggevonden in Benthuizen.

De Loosduinenstraat ligt in de Zoetermeerse wijk Oosterheem. Het is een ruim opgezette woonwijk waar veel gezinnen wonen. ‘s Ochtends zijn mensen dan ook bezig om de kinderen klaar te maken voor school of mensen zijn bezig met zich klaar te maken om naar het werk te gaan.

Zo ook de 57 jarige ondernemer. Hij staat op vrijdagochtend 11 maart om kwart voor zeven klaar om naar zijn werk te gaan. Hij doet zijn voordeur open en die wordt direct hard open geduwd. Twee mannen stormen naar binnen. Het slachtoffer wordt vrijwel direct op zijn hoofd geslagen en hij krijgt de mededeling dat hem wat zal worden aangedaan als hij niet meewerkt.

De mannen willen geld hebben. Ze halen het hele huis overhoop gaan er uiteindelijk vandoor met geld en goederen. Het slachtoffer laten ze gewond en vastgebonden achter in zijn woning. De man heeft zichzelf uiteindelijk kunnen bevrijden en de politie gewaarschuwd. Hij is naar het ziekenhuis gebracht om het letsel aan zijn hoofd en lichaam te laten behandelen.

De daders zijn gevlucht in een gereedstaande auto. Dit is mogelijk een BMW geweest, type station. De richting waarin ze zijn vertrokken, is niet bekend. Echter werd nog geen half uur na de woningoverval een brandende auto aangetroffen in Benthuizen. Dat zou een link kunnen hebben met de woningoverval in Zoetermeer. Benthuizen ligt daar vlakbij en om 07.15 uur kwam er de melding binnen dat er een zwarte BMW in brand zou staan op een parkeerplaats in de Christinastraat. Die auto bleek de nacht daarvoor gestolen vanuit Zoetermeer. Toen
de auto werd aangetroffen was het de rechtmatige eigenaar nog niet eens opgevallen dat zijn auto gestolen was. 

Vragen

De districtsrecherche in Zoetermeer onderzoekt zowel de overval als het aantreffen van de auto. Heeft u informatie over de woningoverval aan de Loosduinenstraat? Heeft u wellicht vlak voor de overval gezien dat er mensen rondhingen of in een auto zaten op de Loosduinenstraat, of is u eerder al iets opgevallen. Er zijn twee overvallers in de woning geweest, maar mogelijk zijn er meer mensen bij betrokken geweest. Heeft u de overvallers gezien op hun vlucht?

Of heeft u informatie over de brandende BMW, die mogelijk gebruikt is bij de overval?

Misschien heeft u gezien dat er een zwarte BMW in de Christinastraat in Benthuizen is neergezet door één of meerdere personen. En dat er geprobeerd werd de auto in brand te steken.

Alle recherche die voor het onderzoek van belang zou kunnen zijn, is van harte welkom. De districtsrecherche in Zoetermeer is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk. Wilt u anoniem met iemand van de politie spreken? Bel dan met het Team Criminele Inlcihtingen via nummer: 06-57876279.
(politie.nl)

Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws