Aangepast zoeken

maandag 19 september 2016

Palenstein Zoetermeer krijgt energiezuinige woningen

De wijk Palenstein wordt niet alleen mooier, maar ook duurzamer! Donderdag 8 september ondertekenden wijkwethouder Kuiper en de heren Dressel en Pompe, beiden directeur van aannemersbedrijf BéBouw Midreth de koop-/realisatieovereenkomst voor de bouw van 21 energiezuinige eensgezinswoningen. Het zijn zogenaamde nul-op-de-meterwoningen, die net zoveel energie opwekken als verbruiken. De bewoner heeft bij normaal gebruik dan geen energierekening meer. De bouw begint in april 2017.

Asseliershof

Aan de Van Beeckstraat in de wijk Palenstein ontwikkelt en realiseert Bébouw Midreth uit Mijdrecht het project Asseliershof. Het gaat om de hierboven genoemde 21 energiezuinige eensgezinswoningen (koop), waarbij de toekomstige bewoners zelf kunnen meedenken over de indeling, grootte en uitstraling van hun woning. Ook omwonenden zijn bij de planontwikkeling betrokken. Asseliershof is hofachtig opgezet. Dit biedt ruimte om elkaar te ontmoeten.

Gezinsvriendelijke stadswijk

Palenstein wordt een gezinsvriendelijke, ruim opgezette stadswijk. Groen en waterrijk, met een parkachtige uitstraling. Om ruimte te maken voor de vernieuwing worden vijf hoogbouwflats gesloopt en het winkelcentrum verplaatst en vernieuwd. Er komen eengezinswoningen en appartementen in diverse soorten, maten en prijsklassen. Voor meer informatie: www.palensteinzoetermeer.nl

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws