Aangepast zoeken

dinsdag 13 september 2016

Ouder echtpaar slachtoffer van babbeltruc in Voorburg

Voorburg - Zaterdag 10 september werd een ouder echtpaar door een smoes van hun betaalpas met pincode beroofd. Een oplichter kwam aan hun deur. Kort daarna werd er geld van de bankrekening gehaald.

Om 11:45 uur belde een nette, onbekende man aan bij de woning. De man stelde zich voor als medewerker van de ING-bank en betrad de woning. Hij vertelde het echtpaar dat zij nieuwe bankpassen kregen, indien zij hun oude inleverden bij hem. Ook verzocht hij het echtpaar om hun pincode af te staan. Nadat de man vertrok, werd er korte tijd later een bedrag van de ING-rekening afgeschreven. Hierop blokkeerde het echtpaar de bankrekening. 

Babbeltruc

De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en/of hun verhaal te controleren.

Tip de politie
De politie raadt iedereen sterk aan om onbekenden niet zomaar binnen te laten. Vraag mensen om een legitimatiebewijs en let goed op uw persoonlijke eigendommen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie. 
(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws