Aangepast zoeken

maandag 12 september 2016

Oranje verslaat Argentinië met 2-0 op paralimpics in Rio

RIO DE JANEIRO – De Nederlandse CP voetballers hebben de eerste zege op de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro te pakken. Oranje versloeg Argentinië met 2-0.

Na het gelijke spel van donderdag tegen de Verenigde Staten (2-2) moest Oranje Argentinië verslaan om zicht te houden op een plaats in de halve finales, waarvoor de nummers één en twee van de groep van vier zich plaatsen.
De ploeg van bondscoach Marcel Geestman greep dan ook het initiatief, maar had het moeilijk met het spel van de opponent. De Argentijnen leken van meet af aan genoegen te nemen met een punt en vertraagden waar mogelijk. Tijdrekken bij ingooien en vrije trappen haalden de snelheid uit het spel en Nederland moest geduld opbrengen om de gewenste voorsprong op het scorebord te krijgen.

Tot ver na de rust slaagden de Argentijnen in hun opzet. Oranje had een klein overwicht en creëerde ook schietkansen, maar in de counter stichtten de Zuid-Amerikanen ook gevaar. Er moest in de vijftigste minuut een directe vrije trap aan te pas komen om de ban te breken. Van een meter of vijftien prikte Thomas Kleinlugtenbeld de bal achter de doelman.

Minne de Vos zag vervolgens nog twee schoten geen doel treffen en ook Argentinië was gevaarlijk in de slotfase. In de blessuretijd belandde een geblokt schot voor de voeten van Iljas Visker, die van dichtbij de zege veilig stelde.

Nederland heeft nu vier punten uit twee duels en treft nog het al voor de halve finales geplaatste Iran. De Verenigde Staten kan Nederland nog achterhalen als het nog puntloze Argentinië verslagen wordt.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws