Aangepast zoeken

vrijdag 30 september 2016

Optreden DANNY VERA op 29 oktober in het Paard van TrojeJe hebt Elvis Presley, Johnny Cash, Roy Orbison en...onze eigen Zeeuwse Danny Vera! Inclusief vetkuif en snor blaast hij de Americanasound van de jaren 50 en 60 nieuw leven in. In zijn zelfgeschreven songs hoor je de inspiratie van zijn helden uit die tijd. In zijn drukke tourschema heeft hij gelukkig ook nog een plek voor een show in Den Haag kunnen vinden!
Het gaat lekker met Danny Vera. De Zeeuwse singer-songwriter heeft naast zijn werk als vaste huisband bij 'Voetbal Inside' de laatste tijd veel opgetreden en opgenomen. Onlangs bracht hij zijn nieuwe album The New Black & White pt. II uit en was hij helemaal volgeboekt van september 2015 tot maart 2016 (totaal 50 shows). 

Nieuw album
Op het moment is hij met een nieuw album bezig. Zijn 8ste (!) alweer. “… tsja wow… dat denk je ook nooit als je een jaar of 18 bent dat je dan 20 jaar later 8 albums verder bent.”  De plaat komt in het najaar uit en de nummers zijn veelal autobiografisch.“ Het gaat over van alles… net als al mijn platen… Liefde, het Leven, de dood, met hier en daar een vleugje maatschappijkritiek. Omdat ik vind dat dat moet. Daarnaast schrijf ik altijd autobiografisch dus kun je er niet omheen… als er iets is wat je leuk vindt schrijf je er over en als er iets is waar je je aan ergert doe je dat ook… daar ben je songwriter voor.”

Beïnvloed door Roy Orbison, Bruce Springsteen, Chris Isaak en Lucinda Williams, kocht Danny Vera vijftien jaar geleden in New Orleans zijn eerste gitaar, een Gretsch ’67 Tennessean. Met deze oer-Amerikaanse gitaar kon hij het geluid van zijn helden het dichtst benaderen. En dat hoor je ook. Heerlijke americana. Een waar Nederlands toptalent. Dit belooft een hele leuke avond te worden.

Voorprogramma: Blue Grass Boogiemen
Niets in Nederland is zo bluegrass als deze boogiemen. Al ruim 25 jaar reist de band de wereld rond met gitaar, mandoline, viool, contrabass, mondharmonica en banjo.


Voor meer info en Tickets Paard van Troje

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws