Aangepast zoeken

vrijdag 23 september 2016

Opreden Nederlands bekendste harp virtuoos REMY VAN KESTEREN 25 oktober in het Paard van Troje

De meest bekende harpist van Nederland, de 27-jarige Remy van Kesteren, doet zo'n beetje alle cliches over harpisten teniet. De jonge Utrechtenaar en zijn instrument hebben maar één missie, namelijk het vertellen van prachtige, eerlijke verhalen. Hoe dat uitpakt, op bijvoorbeeld een festival als Best Kept Secret? "In één woord: voortreffelijk," aldus 3voor12.

With harp and soul
'With harp and soul' zo luidt de lijfspreuk van de harpspeler. Waar zijn eerste solo-album nog veelal werken van grootheden als Bach en Holliger omvatte, kiest van Kesteren nu voor zijn eigen pad van avontuurlijke composities. Met dit geluid - een vermenging van pop, jazz en klassiek - brengt hij klassieke rock 'n roll naar de theaters, festivals en popzalen. 

Revolutionair

Zijn weergaloze talent is niet alleen ons opgevallen. Matthijs van Nieuwkerk noemde hem al eens revolutionair en zo'n beetje alle belangrijke prijzen in het vakgebied prijken op de schoorsteenmantel van Van Kesteren. Nee, geen twijfel over mogelijk dat hij het Paard van Troje muisstil krijgt met zijn magische getokkel.

“Remy van Kesteren is both musically, as well as technically, an exceptional musician.” - Jaap van Zweden, Dallas Symphony Orchestra, Conductor of the Year
“Van Kesteren is an amazing colourist: he knows how to give every voice his own timbre and shows he is […] a marvellous storyteller." - Frits van der Waa, de Volkskrant

Info en Tickets Paard van Troje


NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws