Aangepast zoeken

woensdag 14 september 2016

Noordelijke boulevard wordt het visitekaartje van Scheveningen Bad

De oude, sleetse Noordelijke boulevard van Scheveningen rond Kurhaus en Pier gaat op de schop. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft het concept- ontwerp Noordelijke boulevard vrijgegeven voor inspraak. Verantwoordelijk wethouder Revis (VVD) stelt dat de boulevard tussen Vitalizee en het Zwarte Pad met dit plan minstens zo mooi wordt als het recent gerenoveerde zuidelijke deel. Revis: "De lelijke tegels en hekken verdwijnen, er komt typische kustbeplanting en nieuwe, stijlvolle verlichting die past bij de mooiste, oudste en grootste badplaats van Nederland, waardoor Scheveningen Bad de toon blijft zetten als badplaats in Noord West Europa.

Werkgroep
Het concept-ontwerp is tot stand gekomen onder begeleiding van een speciaal aangewezen werkgroep van onder andere ondernemers en bewoners. Revis wil dit concept-ontwerp de komende weken met inbreng van de werkgroep, andere belanghebbenden én geïnteresseerden uit de rest van de stad verder uitwerken tot een definitief plan. Revis: "De schetsen moeten met de inbreng van de stad tot leven gaan komen." Met die inbreng kan de gemeenteraad nog voor het eind van het jaar een besluit nemen, zodat eind 2017 de uitvoering kan beginnen.


Eén boulevard met zicht op strand
De gebogen lijnvoering en ook veel van de kleurstelling  van de eerder vernieuwde Zuidelijke Morales boulevard worden doorgezet in de nieuwe Noordelijke boulevard, zodat de delen straks weer als een geheel gaan voelen. De boulevard wordt op veel plekken breder en er komt meer ruimte tussen strandpaviljoenhouders, waardoor er meer zicht op zee ontstaat vanaf de boulevard. Ruime strandopgangen, hellingenbanen en trappartijen maken het strand voor iedereen goed en gemakkelijk toegankelijk.


Kurhausplein
Bij het Kurhaus worden de bogen onderbroken, om dit icoon van Scheveningen beter tot zijn recht te laten komen. Een riante trappartij naar het strand precies voor het Kurhaus en bijzondere accenten in bestrating en verlichting herstellen de historische voorname plek van het Kurhaus aan de boulevard.


De Kust Gezond
De buitenruimte van Scheveningen Bad wordt de komende jaren fors opgeknapt. In de komende jaren wordt in de eerste fase met het programma 'De Kust Gezond' ruim € 25 miljoen geïnvesteerd. De badplaats wordt aantrekkelijker gemaakt voor bewoners en bezoekers. Op de Noordelijke boulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen worden versteende plekken vergroend met duinbeplanting, zodat mensen al bij aankomst op Scheveningen in de auto of tram het kunstgevoel beleven. Ook krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws