Aangepast zoeken

donderdag 15 september 2016

Medailleregen in Rio: Zeven medailles op zevende wedstrijddag voor Paralympic TeamNL

RIO DE JANEIRO – Paralympic TeamNL heeft op de zevende wedstrijddag van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro zeven medailles veroverd. Met een gouden, een zilveren en vijf bronzen medailles staat de teller voor Nederland nu op zevenendertig.
Na goud en brons op de baan won Norbruis woensdagochtend goud op de tijdrit op de weg in de klasse C1-2-3. “Na de baan ging mijn focus meteen op deze tijdrit. Ik wist dat er kansen waren, maar dit had ik alleen maar durven dromen”, genoot de Ureterpse.
Ter Schure en Fransen viel het zilver in de B-klasse tegen, maar over hun rit was Fransen best te spreken: “Dat was gewoon goed, maar niet goed genoeg voor goud.” Het zilver voelde anders aan dan het zilver van een week geleden op de achtervolging op de baan. “Toen waren we heel blij, maar dit gaat wel even duren denk ik”, vatte Ter Schure zijn gevoel samen.
Laura de Vaan veroverde op de tijdrit H4-5 haar derde Paralympische medaille na het zilver (wegrace) en brons (tijdrit) van Londen 2012. “Dit was wat erin zat”, zei De Vaan gedecideerd over haar bronzen race in Rio. “Ik heb optimaal gereden.”

Zwemmen en bankdrukken
Zwemmers Marc Evers en Magda Toeters veroverde brons op de 100 meter schoolslag SB14. Beide zwemmers waren na afloop tevreden over het resultaat. “De schoolslag liep dit jaar voor geen meter, dus ik ben erg blij dat het hier wel lukt”, lachte Evers na afloop. “Ik heb nu twee keer op de Spelen een medaille gehaald. Wat wil je nog meer?”, zei Toeters.

De eerste Nederlandse vrouw die deelnam aan het bankdrukken tijdens de Paralympische Spelen veroverde meteen brons in de klasse +86 kilogram. “Ik ben zo blij dat het gelukt is. De trainingen gingen zo makkelijk en nu lukte het ook in de belangrijkste wedstrijd.”

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws