Aangepast zoeken

maandag 26 september 2016

Kandidaten gezocht voor Innovatieprijs Zoetermeer 2016

Dit jaar reikt de gemeente Zoetermeer voor het eerst de Innovatieprijs Zoetermeer 2016 uit. Dit gebeurt op dinsdagavond 13 december in de Dutch Innovation Factory. Ondernemers die zich onderscheiden door innovatief, duurzaam of maatschappelijk ondernemen kunnen op voorgedragen worden op www.businesseventzoetermeer.nl.

Categorieën

Wethouder Mariëtte van Leeuwen (Economische Zaken): 'Als gemeente bieden we hiermee een podium voor het onthullen van het best bewaarde geheim van Zoetermeer op het gebied van innovatie. De excellerende ondernemers die voor de Innovatieprijs in aanmerking komen zetten wij graag in de spotlights. Zij zijn de ambassadeurs van onze stad als het gaat om innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.'
De Innovatieprijs is er voor verschillende typen ondernemers. Het kan bijvoorbeeld gaan om de directeur van een groot bedrijf, maar ook om een slimme winkelier die op de toekomst is voorbereid. Voor de Innovatieprijs zijn daarom drie categorieën benoemd en binnen elke categorie is een prijs beschikbaar:
  • Startende ondernemers
  • Innovatief maatschappelijke ondernemers
  • Overige innovatieve ondernemers
Naast de Innovatieprijs biedt hoofdsponsor Rabobank Regio Den Haag de Rabo Publieksprijs Zoetermeer aan. De winnaar ontvangt publiciteit en toegang tot kennis en netwerken. Het publiek bepaalt tijdens de uitreiking van de Innovatieprijs via sms welke ondernemer van de negen genomineerden de Rabo Publieksprijs wint.

Voordrachtcommissie en jury

De voordrachtcommissie maakt een selectie uit alle aangemelde ondernemers en draagt deze half oktober in een juryboek over aan de jury. De voordrachtcommissie bestaat uit een contactfunctionaris van de gemeente, leden van ondernemersvereniging RVOZ, bedrijvenkringen en een accountmanager MKB van Rabobank Regio Den Haag. De jury, bestaande uit voorzitter Alfred Welink (Voorzitter VNO/NCW Noord), Peter van Hoesel (Professor Erasmus Universiteit) en Ineke Dezentjé Hamming (Voorzitter FME-CWM) toetst de deelnemers aan de criteria. Per categorie nomineert de jury drie ondernemers.

Uitreiking 13 december 2016

De uitreiking van de Innovatieprijs op 13 december is een evenement dat het ondernemen in Zoetermeer in al zijn facetten op de kaart zet. Een bekende Nederlander is presentator van de uitreiking en het belooft een spectaculaire avond te worden. U kunt toegangskaarten voor de uitreiking op 13 december bestellen via www.businesseventzoetermeer.nl. Voor € 39,50 per persoon ontvangt u een geheel verzorgde avond, inclusief hapjes en drankjes. Op Businesseventzoetermeer.nl, op Twitter via #BEZO16 en op Facebook via www.facebook.com/businesseventzoetermeer vindt u meer informatie over de Innovatieprijs.

Wie worden de winnaars?

Kent u ondernemers die zich op één of andere wijze onderscheiden en vindt u dat zij in aanmerking moeten komen voor de titel 'Ondernemer van het jaar'? Dan kunt u hen voordragen als kandidaat. Voordrachten kunnen tot uiterlijk 5 oktober worden ingediend via de website van de organisatie, www.businesseventzoetermeer.nl via de link 'kandidaten voordragen'.
Voor meer informatie over het voordragen van kandidaten, kunt u contact opnemen met de organisatie Network Business Events via het telefoonnummer 0318-658 740 of per e-mail info@nbe.nu. Of check de website: www.nbe.nu.


NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws