Aangepast zoeken

maandag 19 september 2016

Julius Philips wint Zoetermeerse ‘Battle of the Bands’ 2016!


Het Nicolaasplein stond afgelopen zaterdag decor voor alweer de 7e editie van het festival ‘Battle of the Bands’. Maar liefst zeven jongerenbands streden voor wat zij waard waren om de titel Beste jongerenband van Zoetermeer naar binnen te slepen. Julius Philips, Laws of Insanity, Caspios, The Kings , Delivery, Big Jam en Floating Bubble lieten met een hele spannende ‘battle’ zien dat er genoeg talent in Zoetermeer rondloopt. Na een prachtige avond vol optredens, besloot de jury unaniem Julius Philips uit te roepen als beste Jongerenband van Zoetermeer!

De Zoetermeerse coverband ThisCover warmde het publiek vanaf de start op, waarna de finalisten ieder 2 nummers lieten horen ten overstaan van een groot publiek en de jury. Het niveau van de Battle was volgens de jury ook dit jaar weer uitzonderlijk hoog. En daarnaast was dit jaar de diversiteit van de muzieksoorten heel groot, zo kon het publiek genieten van rocknummers tot popcovers en van reggae tot trashmetal.
Naast de optredens waren ook de activiteiten en stands populair onder de bezoekers. Een fotohokje flitste er vrolijk op los, een boksbal had het druk om alle rake stoten te kunnen meten en de sateetjes van Etiënne’s ‘Sateetje Kippedij’ waren niet aan te slepen. Dankzij de combinatie van het mooie weer, de goede optredens, de leuke activiteiten, La Cubanita  en het enthousiaste publiek, zat de sfeer er goed in. 

Na de Battle beklom Haydon als titelwinnaar van vorig jaar het podium. Daardoor had de jury even rustig de tijd om alle optredens te laten bezinken en om de top 3 te bepalen. Naast winnaar Julius Philips , ging de 2e plaats naar de trash-metalband Laws of Insanity en de 3e plaats naar de schoolband van het Picasso Lyceum Caspios. Binnenkort mag Julius Philips zijn eigen promo DVD opnemen in de geluidsstudio van JJ Music House. 
Met dank aan de gemeente Zoetermeer en Fonds 1818 die deze geslaagde editie van de Battle of the Bands financieel mede mogelijk hebben gemaakt. En uiteraard de juryleden Dre Geerdinck, Maurice Ligthart en Vincent Zaalberg die hier belangeloos aan hebben meegewerkt. 


Tekst en Foto’s: Jerrold Mallee
NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws