Aangepast zoeken

donderdag 29 september 2016

Inschrijving Mentorproject Zoetermeer gestart

Het Mentorproject Zoetermeer is op zoek naar jong-volwassenen in de leeftijd van 18-23 jaar, die gedurende een heel schooljaar gemiddeld één uurtje in de week mentor willen zijn van een basisschool-leerling (groep 7 of 8). Dat betekent dat er leuke dingen gedaan worden maar dat er zeker ook ruimte moet zijn voor een goed gesprek. De mentoren vervullen een voorbeeldrol en zijn een steuntje in de rug.

De leerlingen hebben meer potentie dan er op dit moment zichtbaar is. De school verwacht dat een uurtje persoonlijke aandacht per week de leerling zal helpen met het opbouwen van meer zelfvertrouwen, meer plezier in het leven en in school en een verrijking van het sociale leven. Sporten is één van de manieren om de leerling uit de dagelijkse sleur te halen maar ook een bezoek aan de bibliotheek of een museum behoren tot de mogelijkheden.

Alvorens de mentoren aan de slag kunnen met een leerling, dienen zij eerst een tweedaagse training te volgen. De inschrijving voor het project is inmiddels gestart. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen met hun achtergrond en motivatie naar: mentorproject@live.nl of kijk op de site: www.MentorprojectZoetermeer.nl voor meer informatie.

Het project wordt door veel HBO-opleidingen erkent als stage- of vrijwilligers/maatjesproject.NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws