Aangepast zoeken

vrijdag 16 september 2016

Hennepteam ontmantelt kwekerijen en drogerij in Gouda

Gouda - Het hennepteam van het politiedistrict Alphen – Gouda heeft dinsdag 13 september in een pand aan de Edisonstraat hennepkwekerijen en een drogerij ontdekt en ontmanteld.
In het bedrijfspand waren twee ruimtes ingericht met hennepkwekerijen waarvan de planten al waren geoogst. In een andere ruimte zat een kwekerij met zo’n 400 planten. Het water en de stroom werden illegaal afgenomen. Hiervan zal aangifte worden gedaan. Vanwege de losse stroomdraden was de gevaar zetting in dit pand hoog.

De politie stuitte binnen op een ruimte waarin nog een andere afgesloten ruimte zat. Daarin was een drogerij ondergebracht waar een grote hoeveelheid oogst lag te drogen. Vermoedelijk meer dan 50 kilo. Om in deze ruimte te komen moest eerst de deur worden geforceerd. Naast de drogerij stonden in deze ruimte nog andere apparatuur waaronder een grote luxe knipmachine.
Drogerij Edisonstraat Gouda

Meld hennepkwekerijen

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws