Aangepast zoeken

donderdag 29 september 2016

Gemeente Zoetermeer draagt bij aan kosten inbraakbeveiliging

Vanaf 10 oktober kunnen inwoners een aanvraag indienen voor een bijdrage in de kosten voor preventieve maatregelen. Zowel eigenaren van koopwoningen als huurders kunnen gebruik maken van deze vergoeding.

Burgemeester Aptroot: 'We zien dat de woninginbraakcijfers dalen. We zijn op de goede weg. Maar elke woninginbraak is er één te veel. Daarom is het belangrijk dat we met elkaar blijven samenwerken, zodat iedereen zich veilig voelt in onze stad.'

Uit onderzoek blijkt dat het aanbrengen van een lamp met bewegingssensor en het aanbrengen van kerntrekbeveiliging aan het cilinderslot de twee meest effectieve maatregelen tegen woninginbraak zijn.

Regeling

De gemeente vergoedt bij aanschaf van een lamp met bewegingssensor en/of een kerntrekbeveiliging 40% van de gemaakte kosten, met een minimum van 25 euro en een maximum van 75 euro per woning. De gemeente vergoedt mogelijk ook andere preventieve maatregelen. De preventieadviseur van de gemeente brengt hierover advies uit. Inwoners kunnen vanaf 10 oktober 2016 gebruik maken van de vergoeding. Vanaf 10 oktober 2016 kunnen zij een aanvraag indienen via www.zoetermeerveilig.nl.
(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws