Aangepast zoeken

zaterdag 10 september 2016

Gelekte stukken Prinsjesdag beloven extra koopkracht gepensioneerden

Uit de Prinsjesdag-stukken, in het bezit van RTL Nieuws, blijkt dat kinderen in arme gezinnen, ouderen en partners die een chronische zieke partner volgend jaar extra's van het kabinet krijgen. Volgens RTL Nieuws gaat iedereen er volgend jaar een beetje op vooruit.

Details zijn doorslaggevend

Pas op Prinsjesdag zullen de details bekend worden en zal duidelijk worden of gepensioneerden met bijvoorbeeld hoge zorgkosten er ook écht op vooruit gaan. Directeur Liane den Haan: “Met name gepensioneerden met een middeninkomen hebben het moeilijk. Zij hebben net te veel inkomen waardoor zij net niet in aanmerking komen voor bijvoorbeeld huurtoeslag of andere regelingen. Maar ook gepensioneerden met een lager pensioeninkomen en hele hoge zorgkosten hebben het héél moeilijk. We hebben het hele jaar campagne gevoerd en telkens het kabinet erop gewezen dat zij met specifieke maatregelen moet komen voor deze groepen gepensioneerden, omdat de financiële rek er bij hen na acht jaar écht uit is!”

Beloofd is beloofd


Vooralsnog lijkt het erop dat de koopkrachtkloof tussen werkenden en niet-werkenden niet gedicht wordt. Gepensioneerden gaan er 0,7 procent op vooruit en werkenden 1,1 procent. De bewindslieden beloven evenwichtig koopkrachtbeleid en daar houdt ANBO het kabinet aan. “Beloofd is beloofd. Afgelopen dinsdag tijdens de koekenactie van ANBO op het Plein in Den Haag zei Diederik Samsom (PvdA) tegen ons dat met Prinsjesdag gepensioneerden met hoge zorgkosten er op vooruit gaan. Daar houden we hem aan! Het zou vervelend zijn als hij achteraf weer sorry zou moeten zeggen”, aldus Den Haan. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws