Aangepast zoeken

zondag 25 september 2016

Gare du Nord en Candy Dulfer zetten Dekker in vuur en vlam tijdens Zoetermeer JazzZaterdagavond was ik aanwezig op de Zoetermeer Jazz night. Eerst was ik nog in het Paard van Troje voor twee optredens waarna ik snel naar partycentrum Dekker ben gereden.


Kort na binnenkomst viel ik met mijn neus in de o zo prachtige muzikale boter. Gare du North trekt al jaren door ons land en vieren nu hun 15 jarig bestaan.  Ik heb nooit het geluk mogen hebben deze band te zien tot deze avond.


Met mijn rug tegen de speakers en half zittend op het toneel ontrolde zich een show voor mijn verwonderde ogen waarbij ik vanaf noot één niet meer stil kon blijven staan.  Ongelofelijk hoe deze band met de jazzy , funky invloeden zich inleeft en helemaal tot aan het gaatje gaat. Een saxofonist die 2 meter bij mij vandaan zij longen door zijn sax blaast. Een toetsenist die speelt alsof het zijn allerlaatste optreden is. Een dromerige bassist die zo opgaat in de muziek dat het lijkt of hij alleen op de wereld is. Een gitarist die prachtig spel neerzet en een drummer die een lach op zijn gezicht heeft met de breedte van zijn drumstel. Dan is daar de zangeres. Een dijk van een kippenvel stem met een performance en interactie met de bandleden die zijn weerga niet kent. Ze danst de sterren van de hemel en lijkt regelmatig in trance.  Care du Nord weet een prachtige en onvergetelijke live act neer te zetten. Wat een fantastische band. Tegen de gitarist zei ik” kan maar één ding zeggen “ WAUW! WAUW!  WAUW!.Andere woorden had ik niet voor dit magistrale optreden.
Muzikale "eye" Candy
Dat Candy Dulfer het muzikale boegbeeld in de sax wereld en een prachtige verschijning met een enorme uitstraling is weten de meeste mensen (lees mannen) wel.


Ik heb Candy Dulfer eerder mogen horen, zien en fotograferen tijdens een optreden dat nog in mijn geheugen staat gegrift als één van de meest memorabele optredens die ik ooit zag. Zij stond toen met Prince bassist Larry Graham en Jett Rebel op één podium in het Patronaat in Haarlem. Wat een optreden was dat. Blij dat ik daar bij was.


Nu stond Candy vlak voor mijn neus. Twee meter bij mij vandaan. Ik moest de lens op mijn camera wisselen omdat ze zo dichtbij stond. Wat een verschijning! Prachtig om te zien hoe Candy met de ogen dicht altijd weer opgaat in haar fenomenale saxofoon spel. Maar de rest van de band liet zich niet ondersneeuwen door deze funky jonge dame.De toetsenist gaat zo te keer dat zijn haren vliegen. De bassist die zijn klassieke bas zo van katoen geeft dat hij blij mag zijn dat het ding nog heel is. De trompettist gaat rechtstreeks de battle aan met miss “Saxy” Dulfer. Onbeslist,  die twee gaan beiden totdat ze geen lucht meer hebben.  En een drummer die de show steelt. Hij zet een grote tas op zijn drumstel terwijl hij in een strak tempo de base drum bespeeld. Uit de tas trekt hij allerlei muziekinstrumenten zoals cawbells, ritmsticks, enz. maar ook een boormachine, verrekijker en andere gekkigheden. Candy en de trompettist delen de items uit aan het publiek waarna het helemaal los gaat.


Candy en haar doorgewinterde muzikanten zetten een prachtig funky, jazzy optreden neer waarvan het publiek met volle teugen geniet. Een prachtige sfeer daar in Dekker partycentrum. En wat een geweldige organisatie. Met dank aan de grote kleine man en drijvende kracht achter Zoetermeer Jazz,  Gerhard Ten Hoopen. Die het ieder jaar weer voor elkaar krijgt om een onvergetelijk Zoetermeers Jazz event neer te zetten. Dank jullie wel Gare du Nord, Candy Dulfer,  Gérhard, Ten Hoopen, alle vrijwilligers zonder wie er geen Jazz event zou zijn. En al het personeel van Dekker partycentrum.


WAUW wat een onvergetelijke avond!
Nadat de avond voorbij was nog even staan praten met Candy over “MY BREATH,  MY MUSIC” waaraan wij beiden belangeloos zijn verbonden. De stichting geeft kinderen en jongvolwassenen met een spierziekte de mogelijkheid om een muziekinstrument te bespelen dat speciaal werd ontwikkeld voor hen door Ruud van der Wel, de drijvende kracht achter dit nobele doel. Candy zei we maken er een prachtige en gezellige dag van 9 oktober in de Boerderij. En dat is precies wat we gaan doen.


Wil jij ook naar dit zeer bijzondere benefiet concert met leading lady Candy Dulfer en een hele rits prachtige mensen die samen met haar zullen optreden, kom dan naar het “ MY BREATH,  MY MUSIC” Concert in de Boerderij Zoetermeer en steun het goede doel.


Voor kaarten en info ga naar De Boerderij

  • Datum: zondag 9 Okt 2016
  • Zaal: Jupiler Zaal
  • Zaal open: 13:30
  • Aanvang: 14:30
  • Voorverkoop: 17,-(excl. servicekosten)
  • Dagkassa: 21,-


Tekst en foto's Roland Wichser
NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws