Aangepast zoeken

dinsdag 6 september 2016

Eigenaar van vernielde auto en omstanders houden dader van vernielingen aan in Zoetermeer

Zoetermeer - De eigenaar van een auto en omstanders hebben vrijdagmiddag 2 september een 27-jarige man uit Zoetermeer aangehouden en overgedragen aan de politie. De Zoetermeerder wordt verdacht van vernieling van een aantal voertuigen in zijn woonplaats afgelopen dagen door middel van het spuiten van graffiti. Ook een pinautomaat op het Oosterheemplein werd twee keer beklad.

De politie had sinds vrijdag 26 augustus al veertien aangiftes binnen van benadeelden van bekladde voertuigen. De voertuigen werden vernield door het spuiten van graffiti. Vrijdagmiddag 2 september werden wederom vernielingen aan auto’s op de Ambachtsherenlaan gepleegd. Daar waren drie auto’s het doelwit. Bij een vierde voertuig op de Edisonstraat werd de verdachte, omstreeks 16.00 uur, betrapt door de eigenaar. De man rende weg, maar de eigenaar liet het er niet bijzitten en is de man achterna gerend. De verdachte had al een te grote voorsprong waardoor de eigenaar van de auto niet dichterbij kon komen. Een automobilist bood echter hulp, waarna de achtervolging met de auto werd voortgezet. De verdachte werd in de buurt aangetroffen. Met behulp van omstanders werd de verdachte aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gealarmeerde politie. Bij de man werd een plastictas met een spuitbus gevonden.

De politie doet verder onderzoek en verzoekt getuigen en andere gedupeerden zich te melden via 0900 -8844. De vernielingen waarvan al aangifte is gedaan vonden plaats op onder meer de Oosterschelde, Westerschelde, Nieuwlandstraat, Peursumstraat, Nieuwveenstraat.

(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws