Aangepast zoeken

donderdag 15 september 2016

CP-voetballers na nederlaag naar strijd om brons in Rio

RIO DE JANEIRO – De Nederlandse CP-voetballers zijn er niet in geslaagd de paralympische finale te bereiken. In de halve finale was topfavoriet Oekraïne met duidelijke cijfers te sterk: 4-0. Oranje gaat nu spelen om de derde en vierde plaats.

In een vrij eenzijdige halve finale kwamen de Oekraïeners al na negen minuten op voorsprong dankzij Volodymyr Antoniuk. Aan het einde van de eerste helft kreeg Oranje via Thomas Kleinlugtebeld een aantal kansen op de gelijkmaker, maar zijn schoten troffen geen doel. Op slag van rust maakte Oekraïne via Oleh Len de 2-0.

Die tweede treffer had zijn weerslag op het spel in de tweede helft. Oekraïne bleef aandringen om de score verder op te voeren en in de 44e minuut maakte Antoniuk zijn tweede treffer. Oranje wist daarna niet veel kansen meer te creëren om terug te komen in de wedstrijd. Opnieuw in blessuretijd tekende Antoniuk voor zijn derde treffer.

Oranje speelt komende vrijdag in de wedstrijd om het brons tegen de verliezer van de andere halve finale tussen Iran en Brazilië.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws