Aangepast zoeken

donderdag 8 september 2016

CDA Zoetermeer wil speelruimte dichtbij huis behouden

Het CDA is geschrokken van de nota Speelruimte zoals besproken in de commissievergadering op maandag 29 augustus. In de nota wordt voorgesteld om de weinig gebruikte speelplekken dichtbij huis op te heffen, en in plaats daarvan betere en grotere speelruimtes centraler in de wijk te creëren.
Het CDA heeft niets tegen mooie grote speelruimtes, integendeel. Zoetermeer is voor alles gezinsstad en daar hoort speelruimte bij. Wij willen echter óók de kleine plekken dichtbij  huis bewaren. Zeker voor de jongste kinderen is het belangrijk om vader of moeder dichtbij te weten. En andersom net zo goed. Ouders willen hun kleine kinderen kunnen zien en horen als ze buiten aan het spelen zijn.

Hiervoor zijn juist kleine speelplekken dichtbij huis noodzakelijk. Netjes en opgeruimd, dus geen zwerfafval of hondenpoep, zodat kinderen al jong ervaren hoe fijn het is om buiten te spelen. En ja, het CDA is zich ervan bewust dat dat geld kost, maar hoeveel besparen we niet op zorgkosten en voorlichting als kinderen gewend zijn om buiten te zijn, te rennen en te bewegen?  En hoe veilig is het nog als kinderen twee drie straten moeten oversteken om bij hun speelplek te komen? Het CDA wil dat spelen voor de deur de standaard is, en leuker spelen verder weg mag een mooie extra zijn. Schaalvergroting in het speelbeleid is het verkeerde antwoord op de behoefte aan betere speelruimten.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws