Aangepast zoeken

zaterdag 3 september 2016

Café en koffiehuis in Den Haag dicht om drugs

Tijdens een grote handhavingsactie van onder meer gemeente en politie zijn gisteravond (donderdag 1 september) een café en een koffiehuis gesloten in de omgeving van het Zuiderpark. In de gelegenheden werden drugs aangetroffen. De gemeente onderzoekt de komende weken voor hoe lang de cafés gesloten blijven.

De gemeente houdt dergelijke acties geregeld om de veiligheid en de leefbaarheid in de wijken te verbeteren. Dit doet zij naar aanleiding van meldingen van bewoners en ondernemers over overlast, misstanden en criminaliteit. Daarbij sluiten ook partners aan zoals politie, douane, Rijksbelastingdienst, UWV, Inspectie SZW en Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. Ditmaal werkten honderd medewerkers mee aan de actie in de wijk Rustenburg Oostbroek. Zij controleerden onder meer op foutparkeren, overbewoning en de naleving van gemeentelijke regels zoals niet aangelijnde honden.


De Haagse Pandbrigade, een samenwerking tussen externe partijen en verschillende gemeentelijke diensten, bezocht 26 adressen. Er bleek in zes gevallen sprake van fraude met elektra en gas. Bij een woning werd een gaslek ontdekt, wat kan leiden tot levensbedreigende situaties. De gemeente heeft direct actie ondernomen. Ook bleken veel mensen niet ingeschreven te staan op adressen waar zij al jaren verblijven. De Pandrigade heeft als doel om onder meer het onrechtmatig gebruik van gebouwen te bestrijden, zoals fraude met uitkeringen, illegale kamerverhuur, achterstallig onderhoud en controle op de naleving van vergunningen.
Gemeentelijke belastingzaken reed met een scanbus door de straten en scande daarbij negentienhonderd auto's. Daarbij controleerde de gemeente aan de hand van het kenteken of mensen nog gemeentelijke belastingen moesten betalen. Op twaalf auto's is beslag gelegd en een wielklem aangebracht. Eén auto is weggesleept. In totaal ging het om een bedrag van ruim elfduizend euro.

Voor meer informatie over de actie van gisteravond en over waar en hoe mensen misstanden kunnen melden, zie: http://www.denhaag.nl/veilig

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws