Aangepast zoeken

woensdag 14 september 2016

Benefietconcert met Candy Dulfer en jongeren met ernstige lichamelijke beperking in de Boerderij Zoetermeer

Zondag 9 oktober schitteren diverse jongeren met Candy Dulfer tijdens het ‘My Breath My Music In Concert’ in Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer. Een benefietconcert voor en door jongeren met een ernstige lichamelijke beperking. De gelijknamige stichting My Breath My Music ontwikkelt elektronische muziekinstrumenten waarmee kinderen en jong volwassenen met een handicap zelf muziek kunnen maken.

Benefietconcert
Tijdens dit benefietconcert treedt een aantal jonge musici met een ernstige lichamelijke beperking, zoals een spierziekte of bewegingsstoornis, op. Zij worden bijgestaan door ambassadrice Candy Dulfer. Dankzij de instrumenten van de stichting My Breath My Music kunnen de jongeren zelf muziek maken. Oprichter van de stichting, Ruud van der Wel, ontmoette Candy Dulfer tijdens een evenement waar ze spontaan ging meespelen tijdens een optreden van een van zijn muzikanten. Candy was zo onder de indruk van dit samenspel dat ze sindsdien ambassadrice van de stichting is. De opbrengst van dit bijzondere concert gaat in zijn geheel naar de stichting My Breath My Music.

Magic Flute
Eén van de zelfontwikkelde elektronische instrumenten die tijdens het concert wordt bespeeld, is de Magic Flute. Deze elektronische fluit kan zonder handen worden bespeeld; de toonhoogte is beïnvloedbaar door het hoofd omhoog en omlaag te bewegen. Hierdoor kunnen mensen die door hun ziekte niet in staat zijn een regulier muziekinstrument te bespelen, wel muziek maken. Het repertoire is een mix van rock, pop en rustige ballads, waaronder natuurlijk ook jazz nummers.  De muzikanten zijn erg enthousiast en kijken uit naar het moment hun publiek te ontmoeten en hun passie te delen.

Praktische informatie

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws