Aangepast zoeken

maandag 19 september 2016

5 tips voor een gezellige Prinsjesdag

Aankomende dinsdag 20 september is het de derde dinsdag van september, "Prinsjesdag". Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin rijden dan met de Glazen Koets (De Gouden Koets wordt gerenoveerd) naar het Binnenhof waar de koning de troonrede zal voorlezen. Wie van plan is deze traditionele rijtour te komen bekijken, is van harte welkom in Den Haag. We geven de volgende tips mee om er een leuke dag van te maken. 

Tip 1  Kom op tijd en kom met openbaar vervoer

Den Haag is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Van het station Den Haag Centraal is het een korte wandeling naar de route van de Glazen Koets. Om 13.00 uur vertrekt de koets van het Noordeinde. Rond 13:50 uur vertrekt de koninklijke familie weer van het Binnenhof per Glazen Koets naar paleis Noordeinde waar de balkonscene plaatsvindt. Kom op tijd, omdat de mooiste plekjes langs de route al uren tevoren bezet zijn.

Tip 2  Verdiep je van tevoren in de route

Door werkzaamheden aan het Tournooiveld is de route ook dit jaar anders.

Tip 3 Houd rekening met afzettingen

Een groot deel van de binnenstad is voorafgaand aan en tijdens de rijtour afgezet voor verkeer. Dat begint, in verband met de voorbereidingen van verschillende evenementen, al op vrijdag op het Lange Voorhout. Houd dus rekening met een langere reistijd door het centrum. Voetgangers kunnen de route niet overal oversteken. Op de website van de gemeente vindt u een overzicht van de bereikbaarheidsmaatregelen.

Tip 4 Neem geen rugzak of grote tas mee

Mensenmassa's trekken ook zakkenrollers aan. Houd uw tasjes en andere persoonlijke bagage in het zicht. Voor een veilig verloop van Prinsjesdag in Den Haag kan de politie uw tas controleren. We vragen u vriendelijk geen grote tassen of rugzakken mee te nemen. Wie een rugzak meeneemt, kan er langer over doen om langs controles te komen. Neem liever een plastic of linnen tasje mee. Het zou zonde zijn als u door meerdere controles van uw rugzak net het passeren van de Glazen Koets mist.

Tip 5  Bekijk vooraf het weerbericht

Dat voorkomt dat u verrast wordt door een bui of verbrandt door de zon. Als u een warme dag verwacht, neem dan extra drinken mee.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws