Aangepast zoeken

dinsdag 20 september 2016

87-jarige slachtoffer van babbeltruc in Den Haag

Den Haag - Een tot nu toe onbekende vrouw doorzocht zaterdag 17 september om 11.00 uur een woning aan de Laan van Meerdervoort. De vrouw kwam de woning binnen na een babbeltruc.
De 87-jarige bewoner, die op dat moment alleen thuis was, opende de deur nadat er was aangebeld. Voor de deur stond een vrouw, die verklaarde een vriendin van de bovenburen te zijn. De man liet de vrouw binnen waarna zij de woning doorzocht. Na enkele minuten verliet de verdachte de woning. De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

Signalement

De vrouw is circa 160 cm lang, heeft halflang donker haar, een blanke, zeer licht getinte huidskleur, ze droeg lichtgekleurde kleding en sprak met een licht buitenlandse tongval.

Babbeltruc

De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen, zoals portemonnees en tassen, weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en/of hun verhaal te controleren. 

Tip de politie

De politie raadt iedereen sterk aan om onbekenden niet zomaar binnen te laten. Vraag mensen om een legitimatiebewijs en let goed op uw persoonlijke eigendommen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie. 

Oproep getuigen

Herkent u de omschreven vrouw, neem dan contact op met de politie in Den Haag via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws