Aangepast zoeken

woensdag 21 september 2016

77-jarige Haagse dame slachtoffer van een babbeltruc

Een wat oudere en jongere vrouw belden bij haar aan met de mededeling dat ze van de zorg zijn en wat vragen willen stellen. Het slachtoffer verwachtte toevallig wel een gesprek met de zorg maar niet op dat moment en zeker niet op dat tijdstip. De twee vrouwen wisten hun verhaal goed te brengen en overtuigden de vrouw. Het slachtoffer liet vervolgens het tweetal toch binnen.

Eén van de dames ging met de Haagse vrouw in gesprek en de ander zag kans door het huis te lopen. De vrouwen vertrokken en niet veel later ging de telefoon bij het slachtoffer. Een medewerker van de bank wilde graag nieuwe passen voor mevrouw aanmaken en vroeg om de pincode. Mevrouw was wel zo alert om de code niet te geven omdat de bank namelijk nooit zomaar belt en dit soort informatie wil hebben. Mevrouw wist dit en werkt dan ook niet mee. Maar wat ze op dat moment nog niet wist, was dat er spullen uit haar huis waren verdwenen. Niet alleen sieraden waren verdwenen maar ook haar pinpassen met pincodes. Hier kwam ze te laat achter. De vrouwen pinde drie keer en wisten zo 1750 euro van de vrouw te stelen.
Eén van vrouw droeg een gele of beige hoed en de ander had een hoofddoek om heeft. Op de beelden is te zien hoe zij het geldbedrag pinnen.  

Vragen


Herkent u de vrouwen op de beelden of heeft u andere informatie? Neemt u dan contact op met de politie via 0800-6070 of anoniem via M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.


Heeft u een tip over deze zaak?

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws