Aangepast zoeken

dinsdag 23 augustus 2016

Zoetermeerse veroordeelde voor tweede keer aangehouden

Zoetermeer - Een speciaal team van de politie hield op maandagochtend 22 augustus in Zoetermeer een 51-jarige man aan, die gesignaleerd stond voor het betalen van een groot bedrag aan schadevergoeding.


Politieagenten van het EVA-team (Executie Vonnissen Af­gestraften) hielden de Zoetermeerder al eerder, in april 2016, in Houten aan. Hij moest toen 362 dagen gevangenisstraf uitzitten vanwege het niet betalen van een schadevergoeding van ruim 200.000 euro terzake verduistering. Omdat de man begon met het terugbetalen van de schadevergoeding werd hij op vrije voeten gesteld. Na zijn invrijheidsstelling stopte de man met betalen en werd het EVA-team verzocht hem opnieuw op te sporen en aan te houden. Nu dit is gelukt, moet hij 350 dagen gevangenisstraf uitzitten, of het overige deel van de schadevergoeding betalen.


EVA-team

Het EVA-team richt zich op veroordeelden die nog een straf uit moeten zitten. Het team kijkt vooral naar de ‘grote vissen’; gesignaleerden die vermoedelijk hun geld verdienen in de criminaliteit. Een gevangenisstraf is een wettelijk dwangmiddel om een veroordeelde een opgelegde schadevergoeding te laten betalen.
(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws