Aangepast zoeken

vrijdag 12 augustus 2016

Wethouder Robin Paalvast verrast Zoetermeerse Pokémonjagers

Donderdagmiddag 11 augustus kwamen de vijf prijswinnaars van de Pokémonwedstrijd van de gemeente Zoetermeer naar het Stadhuis om uit handen van wethouder Robin Paalvast (Afvalinzameling en Milieu) hun prijs in ontvangst te nemen. Een deskundige jury onder leiding van de wethouder zelf had de winnaar gekozen: Marisja Groen uit Zoetermeer. De overige vier winnaars hadden allemaal zo’n leuke foto gemaakt dat ze allemaal de tweede prijs kregen.

Prijzen

De hoofdprijs was voor Marisja Groen en bestond uit een Powerbank (extra telefoonaccu) en een Pokémon rugtas. De tweede prijzen waren voor Ruth Urbach, Davey van Klink, Bregje de Kort en Robrecht Machiel de Roode. De tweede prijzen bestonden uit een Powerbank, een set Pokémonkaarten en het boek Sion op de Toren, dat zich afspeelt in Zoetermeer. Ook kregen alle winnaars een ingelijste afdruk van hun winnende foto. Dat Pokémon meerdere generaties bezighoudt bleek toen Robrecht Machiel aangaf dat hij de vader van de hoofdprijswinnares was.

Milieueilanden en het Zelfbrengdepot

Vorige week waren bij de vier milieueilanden aan de Olof Palmelaan, Nathaliegang, Spruitkoolakker en het Zelfbrengdepot aan de Argonstraat diverse lures uit het spel Pokémon Go actief. Voor deze locaties was gekozen om met name jongeren  naar de milieu-eiland te ‘lokken’ en ze daarmee bekend te maken met het belang van afvalscheiding en de milieu-eilanden. Wethouder Paalvast: ”Ik heb gehoord dat het vorige week bij de milieu-eilanden heel druk was met Pokémonjagers. Ook hoorde ik de Pokémonjagers naast het vangen van bijvoorbeeld Pikachu, ook daadwerkelijk plastic, blik, drankkarton, glas en papier hebben weggegooid.  Daar gaat het ook uiteindelijk om”. Robin Paalvast vroeg de jonge prijswinnaars ook wat ze bij het milieueiland konden brengen en dat leverde allemaal goede antwoorden op.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws