Aangepast zoeken

woensdag 10 augustus 2016

Weersverwachting: Regen, regen, regen en 16 graden!

Wolken en zon wisselen elkaar af en er trekken buien over het land, een enkele met onweer. In de loop van de middag neemt het aantal buien vooral in het (zuid)westen af. Met een maximumtemperatuur tussen de 15 en 18 graden wordt het een tamelijk frisse dag. De noordwestelijke wind is matig, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig.

Komende nacht zijn er eerst brede opklaringen en is het op de meeste plaatsen droog. Later neemt de bewolking toe en aan het einde van de nacht bereikt een gebied met (buiige) regen de westkust. Landinwaarts koelt het af naar ongeveer 7 graden, vlak aan zee blijft de temperatuur met een graad of 15 beduidend hoger. De wind draait in de loop van de nacht naar zuidwest en is boven land zwak tot matig, langs de kust matig tot vrij krachtig.


Donderdag overdag is het zwaar bewolkt en breidt regen zich langzaam verder uit. In het zuidoosten blijft het mogelijk tot de middag droog. In het oosten wordt het niet warmer dan een graad of 16, in het zuidwesten kan het aan het einde van de dag nog 19 graden worden. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads