Aangepast zoeken

vrijdag 26 augustus 2016

Voorlopig geen nieuwe kantine sv Oosterheem

sv Oosterheem krijgt voorlopig  geen nieuwe kantine Dat is het uiteindelijk resultaat van diverse vergaderingen tussen de gemeente Zoetermeer en de club de afgelopen maanden, waar Stichting Waarborgfonds Sport een zeer belangrijke rol in speelt. SWS (red.) zorgt samen met de betreffende gemeente voor de borgstelling waar banken om vragen. Zij doen dit op basis van jarenlange expertise op het gebied van financiën in zeer nauwe samenwerking met verenigingen en gemeenten.

Kantine-omzet

Hoewel de kantineomzet bij de Zoetermeerse vereniging het afgelopen jaar steeg naar een recordhoogte heeft de club de kosten over het afgelopen seizoen alles behalve onder controle weten te houden om het seizoen 2015-2016 met een voldoende positief resultaat af te sluiten. Een hard gelach voor de ruim 400 tellende leden bij de club. Zij rekenen al jaren op een spiksplinternieuw onderkomen.

Heel hard nodig

Een nieuwe kantine is voor sv Oosterheem heel hard nodig. Hoewel de sfeer in de huidige kantine de uitstraling heeft van een gezellig bruin café,  is het huidige onderkomen zo zachtjes gezegd rijp voor de sloop. Een keer op keer lekkend dak en sanitaire voorzieningen die vanwege het achterstallige onderhoud echt niet meer schoon te houden zijn, zijn slechts enkele van de velen voorbeelden waarvoor een nieuwe kantine voor de jongste club uit Zoetermeer een absolute must is. Bovendien groeit het aantal (jeugd)leden bij de club nog steeds. Ook daarvoor heeft de club een sterke behoefte aan iets nieuws met betere faciliteiten.

Btw-plichtig

Het besluit voor uitstel van de nieuwe kantine hoeft voor de vereniging zeker niet negatief uit te pakken. De club is op dit moment nog niet Btw. plichtig. Om dit wel te worden dient de club voor de belastingdienst 2 jaar achter elkaar een kantineomzet te draaien van  €68.067,- of meer. Het seizoen 2015-2016 was dit voor de 1e keer in de 15-jarige clubhistorie het geval. Mocht de club dat het nieuwe seizoen nogmaals gerealiseerd krijgen dan wordt het Btw-plichtig. Bijkomend voordeel is dan dat de club van het te investeren bedrag voor een nieuwe kantine de Btw mag aftrekken. Wat dan weer ten gunste zou komen aan de exploitatie.

Algemene Leden vergadering

In de aankomende algemene ledenvergadering, die in september gehouden zal worden, zal het bestuur van de vereniging haar leden een plan voorleggen hoe op termijn een nieuw onderkomen gerealiseerd te krijgen. Het is aan de leden of dit plan al dan niet gesteund wordt en hoever zij hierin willen gaan. Feit is wel dat vooral de kostenkant bij de vereniging in de huidige situatie zeer onder druk staat. De vereniging zal hier toch echt iets aan moeten doen wil het de boel in beweging kunnen krijgen.

Overigens zal de huidige penningmeester bij sv Oosterheem, Marion van der Leek zich, bij dezelfde ledenvergadering, terug trekken uit haar functie en zich niet meer verkiesbaar stellen. De club zal op zoek moeten naar een nieuwe penningmeester. De nieuwe penningmeester wacht in ieder geval een bijzondere uitdaging.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws