Aangepast zoeken

zaterdag 13 augustus 2016

Verschil koopkrachtontwikkeling moet stoppen’

“Het is een grof schandaal, premier Mark Rutte die een slag om de arm houdt over koopkrachtreparatie gepensioneerden. En minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën die de koopkracht van gepensioneerden wel wil plussen. Ook staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken heeft tijdens een pensioenspreekuur van ANBO van alles toegezegd”, aldus directeur-bestuurder Liane den Haan van ANBO in een reactie richting ANP.

Verschil tussen werkenden en gepensioneerden te groot

ANBO reageert daarmee op uitingen van premier Mark Rutte, die tijdens zijn wekelijks persconferentie vragen van journalisten beantwoordde over evenwichtige koopkrachtontwikkeling voor werkenden en gepensioneerden. Rutte wilde geen garantie geven en had het over “we streven ernaar”. Dijsselbloem liet na de Ministerraad weten dat de koopkracht van uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden volgend jaar moet verbeteren. Hij vindt dat zij “niet op nul mogen blijven”, omdat het verschil met werkenden te groot wordt. Eerder deze week hebben de PvdA, VVD, D66 en ChristenUnie al gezegd dat er een evenwichtige koopkrachtontwikkeling moet komen, ook voor ouderen.

De financiële rek is eruit


Den Haan: “Al sinds 2008 leveren gepensioneerden inkomen in, terwijl de kosten voor zorg en levensonderhoud stijgen, en werkenden kunnen plussen. ANBO vindt dat dit verschil in koopkrachtontwikkeling moet stoppen, de financiële rek is eruit. Economisch herstel moet niet alleen gelden voor werkenden, maar ook voor gepensioneerden. Wij gaan er van uit dat het kabinet nu met fundamentele herstelmaatregelen komt.”

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws