Aangepast zoeken

woensdag 10 augustus 2016

Verdachte poging woninginbraak aangehouden in Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - Met de hulp van een alerte getuige is een verdachte aangehouden en een woninginbraak voorkomen. Een bewoner van de Molenweg zag op dinsdagmorgen 9 augustus 2016 een auto in de straat die daar normaal niet hoort. De getuige ging direct buiten kijken en zag drie mannen rommelen aan de achterdeur bij een andere woning in de straat. Hij schreeuwde naar de drie die direct wegrenden.

De verdachten stapten in een auto. De getuige gaf alle informatie door aan de politie inclusief de gegevens van de auto. Deze kwam uit Den Haag. Politiemensen daar vonden de auto maar er was niemand bij. Ze hielden de woning in de gaten waar de kentekenhouder van de auto woont. Op een gegeven moment kwam er iemand uit deze woning en agenten hielden deze 19-jarige man na een korte achtervolging in de Linnaeusstraat in Den Haag aan. De politie stelt een onderzoek in naar zijn betrokkenheid en naar de identiteit van de andere twee verdachten.

Meld verdachte situaties

Zo blijkt dat snel melden van verdachte situaties bij de politie heel belangrijk is. De politie is daar ook zeer blij om. Ziet u verdacht gedrag of bent u getuige van een strafbaar feit, geef dat dan direct door aan de politie via het alarmnummer 112. De politie registreert wat u vertelt over de situatie en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn om actie te ondernemen

Bel 112

Bel 112 bij spoed of heterdaad; het gaat dan om spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situaties of wanneer u verdacht gedrag signaleert of getuige bent van een misdrijf. Dan telt elke seconde.

Op de hoogte blijven

Als u op de hoogte wilt blijven van wat de politie met uw melding heeft gedaan, dan wordt u geïnformeerd u zodra de politie ter plaatse is, of u wordt naderhand gebeld.
Andere informatie voor de politie kunt u altijd doorgeven via het nummer 0900-8844
(politie.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Gratis ads