Aangepast zoeken

vrijdag 26 augustus 2016

The Hague Pro Freestyle festival

Van 25 tot en met 28 augustus 2016 vertonen freestyle sporters hun kunsten op het Plein.
The Hague Pro Freestyle is een sportevenement vol opwindende stunts. De knappe sprongen in de lucht of over rails vragen het uiterste van de actiesporters.

 Speciaal voor het evenement is op het Plein een 40 bij 20 meter grote arena aangelegd met hindernissen en andere uitdagingen.

Freestyle sporten

Er zijn 6 sporten te zien op The Hague Pro Freestyle:
  • skateboarden
  • BMX-rijden (stuntfietsen) op een laag 'park'-parkoers en een hoog 'street'-parkoers
  • scoot (een soort step)
  • mountainbiken
  • inline skates
Voor skateboarders kan Pro Freestyle een voorbereiding zijn op de Olympische Spelen in 2020 in Tokio. Skateboarden is namelijk een van de nieuwste olympische sporten.
In de categorie freeride mountainbiken kunnen deelnemers punten scoren voor de FMB world tour ranking.

Professionals uit de hele wereld

Aan de wedstrijden doen professionele actiesporters uit de hele wereld mee. Voor amateurs is er dit jaar een speciale competitie. Bezoekers zijn welkom. Wie zich sportief wil uitleven, kan terecht op een BMX-parkoers naast de arena.

Waar en wanneer

Kijk voor het programma op de festivalwebsite: www.profreestyle.nl. Alle wedstrijden zijn live te volgen via Facebook of in HD via de livestream.
Gemeente Den Haag is een van de partners van het festival. Pro Freestyle is 1 van de vele topsportevenementen die in Den Haag worden georganiseerd. Wilt u op de hoogte blijven? Bezoek dan ook eens www.denhaag.com

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws