Aangepast zoeken

woensdag 24 augustus 2016

Stormachtige editie CuliNESSE 2016 met topoptredens en culinair genieten


Anders dan andere festivals, dat is CulliNESSE. Een festival waarbij culinair genieten van hapjes en drankjes centraal staat, gelardeerd door topoptredens op twee podia van bekende Nederlandse artiesten zoals als Maan, Kensington, Nielson, Van Dik Hout, Niels Geusebroek , Rowwen Heze enz. Als je op het festival komt valt de bijzonder locatie op. De locatie ligt aan de Zevenhuizerplas. Het strand staat vol met tenten en eetgelegenheden. Het is er gezellig en wat opvalt zijn de vele gezinnen die het festival bezoeken. 

De eerste dag was het mooi weer en van de bekende artiesten opende Niels Geusebroek het festival. Het publiek wist het optreden en de prachtige liedjes van de bekende singer/songwriter zeer te waarderen en zong vrolijk met de zanger mee. Inmiddels is Niels Geusebroek een vaste waarde binnen de Nederlandse popscene en zet een stevig en prachtig openingsoptreden neer.Daarna verschijnen de heren van Dik Hout op het podium. De grote hits spreken het publiek direct aan en de menigte brult mee met de hit “Stil in mij”. De stemming op het festival is opperbest en de bezoekers genieten met volle teugen van de prachtige optredens.

De tweede dag zag er anders uit. Na een mooi optreden van Kensington was de organisatie genoodzaakt om CuliNESSE voortijdig te sluiten. Op bepaalde punten van het terrein kon de organisatie veiligheid van de bezoekers niet meer garanderen door de harde rukwinden.Op het kidspaviljoen vlogen de tentpalen omver, bistro setjes vlogen door de lucht in, parasols werden gelanceerd, hekwerk schoof de straat op en de ledschermen die aan het hoofdpodium hingen bleven ondanks de extra maatregelen wankel. De wind beukte op het hoofdpodium. In nauw overleg met de veiligheidsdiensten Rotterdam, waaronder de brandweer, politie en de gemeente, heeft de organisatie toen moeten besluiten het terrein direct te evacueren. De evacuatie begon rond 22.15uur en binnen naar schatting een half uur was het terrein volledig leeg. Een uitstekende beslissing van de organisatie. Daarmee geeft de organisatie aan zijn verantwoording te nemen voor de veiligheid van al haar bezoekers. Niets dan lof voor de organisatie van CuliNESSE voor het snelle professionele handelen.Ook de derde dag waren er dreigende luchten en aan het begin van de avond vielen er stevige regenbuien. Maar al gauw klaarde het op en kwam de zon weer tevoorschijn. Op het tweede podium wist Voice Of Holland winnares Maan indruk te maken met een spetterend optreden. Vooral de jeugd ging samen met Maan uit haar dak. Maan wist haar publiek flink op te zwepen met haar prachtige nummers en gouden keel. Wat een fenomenaal optreden van deze kanjer. Daarbij neemt ze ook nog eens rijkelijk de tijd om met haar fans op de foto te gaan.“Voel me sexy als ik dans” klinkt het over het festivalterrein. Het is Nielson die de boel met zijn aanstekelijke liedjes op stelten zet. Ook hij is waanzinnig populair bij vooral de jonge CuliNESSE bezoeker. De festivalgangers juichen en zingen uit volle borst mee. Nielson is net als Maan een echte publiekslieveling. De sfeer op het festival is gezellig en heel opgetogen. Een goede opmaat voor die andere bekende band, Rowwen Heze. Deze oude rotten weten als geen ander hoe ze het publiek mee kunnen krijgen. Het is één groot feest daar aan de Zevenhuizerplas.


De organisatie van CuliNESSE had het goed voor elkaar. Een prachtig festival terrein en een strakke organisatie waarbij veiligheid zeer hoog in het vaandel staat. Ondanks het weer een groot succes. Zoek je een festival waar je met je kinderen veilig kunt genieten van lekker eten en geweldige muziek, dan is CuliNESSE het aangewezen festival. Op naar CuliNESSE 2017! 

Roland Wichser
www.rolandwichser.nl 

Kijk hier voor de foto’s van CuliNESSE 2016


NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws